Reageren

9 berichten
 
21-07-2015
Geplaatst door: Marjan

inrichtingsplan openbare ruimte centrum

mooi plan maar het mag niet ten koste gaan van de GRATIS parkeergelegenheid op het dorp, met name het marktterrein. Dit om de middenstand te houden, en liefst aan te trekken.
verder de vele parkeerplaatsen VOOR het mooie nieuwe koopmanshuis lijkt me overbodig en meer nodig bij/ vanaf het postkantoor, primera, hema en blokker.

06-12-2013
Geplaatst door: Topsy

chXHZVYAazvPyKgOuKK

Hi Nick,Eerst fijne kerstdagen!Het is goed te zien dat ienmad het weer oppikt, en reclame is geen probleem dacht ik zo zolang er weer een Nederlandse Miui in het vooruitzicht ligt. Ik heb zelf een S3, vroeg me af blijft de Miui launcher altijd het zelfde? Vind de S3 standaard nl mooier en jammer dat je blijkbaar niet meer zoals bijvoorbeeld de Galaxy S1 lettertype enzo kunt veranderen? Hoe dan ook veel succes! Ben benieuwd hoe het lopen gaat.Gr Axel

25-06-2013
Geplaatst door: G.Reis

Verpaupering eerst aanpakken, daarna starten met d

Ik zie op jullie site iedere keer tekeningen voorbij komen over hoe het zou kunnen worden aan de "Veurstreek".
Misschien moeten jullie de Gemeente Emmen er eerst eens iets aal laten doen dat de oude verpauperde panden worden gesloopt, opgeknapt o.i.d.
Ga daarna eens kijken of er een balkon gesitueert moet worden of een waterpartij waar momenteel de parkeerplaats is.
De verpaupering van panden is wat de mensen tegenstaat om naar Nieuw-Amsterdam te gaan om even te winkelen.

Mijn advis: Ga de verpaupering van panden eerst aanpakken, daarna starten met de situatie er om heen. En houd vooral overleg en contact met de bedrijven die gesitueert zijn aan de Veurstreek.

18-04-2013
Geplaatst door: Marcel Poelman

Eindresultaat structuurvisie

Zo langzamerhand zou er volgens jullie proces een eindresultaat moeten zijn wat betreft de structuurvisie. Deze zou voorgelegd worden aan de Gemeente Emmen. Maar tot op heden heb ik als ondernemer aan de "Veurstreek" nog niets vernomen qua berichtgeving over het eindresultaat terwijl al wel onderdelen gepresenteerd zijn aan de Gemeente Emmen. Is het misschien niet handig om eens met alle ondernemers aan de Vaart een eindpresentatie te geven, dan wel info te geven over de status, want het blijkt dat een overgrote meerderheid het nog lang niet eens is met de plannen die in december zijn gepresenteerd.

Groet Marcel Poelman

10-04-2013
Geplaatst door: ZoWat!

Midzomernachtfestival 2013

Hallo,

Eerst even voorstellen.
Wij zijn ZoWat! 2 MC's en een DJ afkomstig uit Nieuw-Amsterdam. Wij verzorgen nederlandstalige hiphop met rock en dance invloeden in de beats/muziek.

Het lijkt ons erg leuk om te mogen optreden op een groot podium in ons eigen dorp. Onze band kan een amuserende en muzikaal optreden verzorgen wat de mensen zeker zal boeien. Daarom het voorstel om dit jaar, 21 juni 2013, te mogen optreden op het jaarlijkse evenement "de Nacht van Nieuw-Amsterdam".

Voor informatie kunt u terecht op onze website: www.zowat-hiphop.nl of mailen naar info@zowat-hiphop.nl


Met vriendelijke groet,

Chris Betting, Hielke van der Werf en Jimmy Reins

11-12-2012
Geplaatst door: A Hollander

inloop informatie bijeenkomst 11 dec 2012

Vandaag naar de info avond geweest.
Duidelijk en helder verhaal. De invulling is nog niet concreet en we worden als belangstellenden geinformeerd en gevraagd om te reageren. Gezien de grote belangstelling zal er ongetwijfeld ook voldoende stof zijn om als stichtings bestuur hier verder mee aan de slag te gaan. Hoop echter wel dat het niet al te lang duurt eer dat er iets gedaan wordt aan de bekende verpauperde panden aan de Vaart zz. Momenteel is dit nog steeds een ongewenste en onveilige situatie.

09-06-2012
Geplaatst door: R.Mulder

Centrum gebied en de Vaart zz

ben op de inloop avond geweest en alles was goed op kaart gezet, maar dit had 10 jaar eerder gemoeten .maar een pluim voor jullie inacitief.Het invullen voor vernieuwing zal niet gemakkelijk zijn maar wens jullie veel sterkte in. mijn ideen zijn plaats een supermark tussen te napel en kooistra en haal de schalm naar het markplein en voor het aan kleden voor de hele vaart zz ga eens kijken naar Zwartemeer hoe het daar is aan gelegd, geen bomen aan de kanaal zijde de vaart.zz een recht geheel alle opstakels verwijderen. wens jullie veel succes toe al wil ik u ook graag nog mee geven neem nieuw bouw ook mee in u visie wandt waar niet gebouwd word verpauperd het

05-06-2012
Geplaatst door: A Hollander

visie

Goed dat jullie er zijn, inspraak en meedenken dorpsgenoten is prima, maar in hoeverre het gem. betuur Emmen hier rekening mee gaat houden...

Mijn idee is dat jet het water nog meer betrekken als "centrum hart". Er is weinig ruimte a.g.v. bebouwing, maar het auto luw maken en/of éénrichtingsverkeer bieden wat meer ruimte.

Optie om groenzone /wandelpromende verdiept aan te leggen, waardoor "het water meer samen gaat met omgeving.Naast het aanbod voor de dagelijkse boodschappen zijn een of twee publieks trekkers van formaat aangevuld met een diversiteit van kleine middenstanders ( bistro, boetiek, gadgets) zijn als winkelsbestand voldoende. Dwingeloo heeft ook geen "groot" winkelbestand , maar het is er atijd wel gezellig en druk . Het gaat om de sfeer die je oproept waardoor het weer gezellig vertoeven wordt in hart van ons dorp.

27-04-2012
Geplaatst door: E. de Olde

eenrichtingverkeer Vaart z.z. en scheepvaart

Voor zover ik kon zien wordt de Vaart z.z. een eenrichtingsweg, wat gebeurt als het vaarseizoen weer begint en de diverse schepen door het kanaal varen waardoor de brug(gen) open moet(en)? Waarschijnlijk krijg je een flink file probleem als er bijvoorbeeld meerdere schepen onder de brug(gen) door moeten, alles loopt dan vast, is daar wel aan gedacht? En al het (vracht)verkeer dat dan o.a. via de Karel Palmstraat moet? Geeft veel overlast en gevaarlijke situaties, m.n. voor ouderen en kinderen!

Mvg. E. de Olde